Rælingen FK

Vedtekter og bestemmelser

Vedtekter og bestemmelser

Klubbens vedtekter. (se vedlegg)

NIFs forskrifter om medlemsregister og betaling av medlemskontingent kan leses her:
http://lovdata.no/dokument/NIFF/niffor/2013-02-14-1

Utdrag:


§ 6. Registrering av medlemskap og medlemskontingent

(1)Medlemskap i idrettslag er personlig og skal i Registeret registreres som en kobling mellom en enkeltperson og idrettslaget.
(2)Idrettslagene kan forenkle og effektivisere innkrevingen av ulike kontingenter på måter som er praktisk for det enkelte medlem eller medlemmenes familier, men betalingen av hvert enkelt medlemskap eller avgift må kunne identifiseres separat.
(3)Medlemskontingenter skal følge regnskapsåret og et medlemskap må være betalt for å telle som gyldig i den årlige rapporteringen til overordnet ledd. Betaling av kontingent skal registreres som en selvstendig identifiserbar betalingstransaksjon med betalingsdato. Dersom idrettslagets årsmøte har vedtatt at bestemte funksjoner/medlemskategorier er fritatt for betaling av kontingent (f.eks. æresmedlemskap), skal idrettslaget oppgis som betaler og en årlig betalingstransaksjon registreres i regnskapet.

(4) NIFs generalsekretær gis fullmakt til å fastsette nærmere hvordan medlemskap og betaling av dette skal registreres i de nasjonale og lokale medlems- og organisasjonsregistrene, slik at disse kan utveksles trygt og entydig mellom disse.


RFKs bestemmelser:
Alle som skal spille i fotball i RFK må være medlem. Dette gjelder også styret og andre verv i klubben.


Følgende 10 punkter skal følges av lagene:

Gule og røde kort som kommer etter dårlig oppførsel på banen tolereres ikke. Dette gjelder munnbruk mot dommer, med - og motspillere samt spark, slåssing og lignende. Ved slike
saker skal spiller automatisk stå over neste kamp.


Lagleder, trener og øvrig støtteapparat skal positivt støtte egne spillere og aldri uttrykke seg negativt mot dommere, motspillere og motstandernes støtteapparat.


Lagledere skal sørge for at foreldre og øvrig publikum på sidelinjen oppfører seg eksemplarisk overfor dommer og motstanderne.


Ta imot gjestende lag og husk våre vertskapsplikter. Uansett utfallet på banen skal gjestene behandles med verdighet og respekt. Gjestende lag skal alltid ha en positiv opplevelse av å møte et RFK lag. Også på bortekamper skal vi etterlate oss et godt rykte. Lagleder skal være sistemann ut av garderobene og sørge for at det ser representativt ut.


Dommerne er en del av fotballfamilien og skal behandles med respekt. Dommere gjør feil på banen noe som både spillere, ledere, trenere og publikum må akseptere. Dommerne er mennesker og fortjener ikke å bli "tråkka på". Husk: Gjennom en lang sesong går dommerfeil begge veier.


Lag som er på reise til bortekamper, cuper eller treningssamlinger skal alltid stille i RFK utstyr, dvs. blått og rødt. Det skal synes at vi er lag fra RFK og foreldre skal alltid legge opp turen ut fra spillernes behov, ikke de voksnes. Alkoholbruk på slike turer er strengt forbudt for ledere og aktive.


I 7- og 5-er fotball skal alle barn behandles likt når det gjelder spilletid, plassering på banen og i utførelse av dødballer.


Ikke skap kjøpepress for foreldrene til spillerne. Utstyr og klær profilerer klubben på en flott måte, men må ikke overdrives.


Del ut trøyer og lederoppgaver (kaptein) etter et rettferdig prinsipp. Alle vil ha trøye nr. 10. Bruk gjerne loddtrekning. Kapteins jobben i 7- og 5-er fotball skal alltid gå på rundgang mellom spillerne.


Husk at det er lov å tape en kamp. En seier som følge av brudd på klubbens etiske holdninger er en flau seier. Kampene skal spilles med positive rammer.

 

    Rælingen Fotballklubb
Postboks 1, 2025 Fjerdingby
Kontonummer: 1286.50.10115
Org nr 974 815 028

dagligleder@rfk.no
www.rfk.no

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift