J15 vant bronse i Adidas Cup

I år, som i 2015, ble det bronsemedaljer for jentene som er født i 2002. Stabæk ble slått 2-0 i bronsefinalen på Vardal i Oppland.

Men det hele startet i mai med gruppespillet. Vi havnet i gruppe med kun tre lag; Lørenskog og Asker i tillegg til oss selv. Første kamp borte mot Asker vant vi komfortabelt 8-0. Hjemmekampen vår mot Lørenskog måtte vi spille på Rolvsrud siden det ikke var ledige baner på Marikollen når vi hadde mulighet til å spille. Denne kampen endte uavgjort 1-1 etter at vi lå under 0-1.

I 1/8-finalen møtte vi Nesbyen på Tyristrand Stadion. Etter en jevnspilt match går kampen til ekstraomganger hvor det til slutt ender 3-3. Vi scorer på alle våre 5 straffer mens Nesbyen misser på sin siste, og dermed vinner vi 8-7 og er klare for 1/4-finale.

Og, som for to år siden, møter vi Djerv 1919 fra Haugesund i 1/4-finalen. Igjen blir vi enige om å møtes på Åmot i Vinje kommune, og igjen vinner vi 3-2 og er klare for finalehelgen 23-24.september. Denne gang blir semifinaler, bronsefinaler og finaler spilt på Gjøvik/Raufoss siden det er Vind IL som har arrangert dette siden 2016.

Dermed dukker det opp et problem vi var litt forberedt på kunne komme. Lørdag 23.september, når semifinalen spilles, skal Sandbekken ungdomsskole reise på skoletur til Polen og Tyskland. Og 24.september, når finale og bronsefinale skal spilles, er det Marikollen ungdomsskole sin tur til å reise på samme turen. Vi klarer etter hvert å ordne det sånn at spillerne fra Sandbekken tar flyet ned søndag kveld, mens spillerne fra Marikollen flyr ned mandag morgen. Noen av spillerne blir med på bussene nedover så vi fyller opp resten av troppen med 03-jenter som har hjulpet oss tidligere. Troppen til finalehelgen består dermed av 8 jenter født 2002, 6 jenter født 2003 og ei født i 2004.

Oppladningen til semifinalen er ikke ideell siden J14 spiller en viktig seriekamp som er ferdig nærmere kl.21 fredag kveld. Derfor velger noen av 03-jentene å sove hjemme fra fredag til lørdag, mens noen velger å reise opp til Badeland Gjestegård på Raufoss fredag kveld for å slutte seg til 02-jentene som reiste opp tidligere på kvelden. I semifinalen møter vi Skedsmo allerede kl.11 lørdag på Gjøvik Stadion. Vi tar ledelsen 1-0, mens Skedsmo er heldige og utligner rett før pause. Noen har en kropp som hangler litt og noen har litt slitne bein etter kamp kvelden i forveien, så Skedsmo scorer enda noen mål i andre omgang og vinner til slutt 4-1. I den andre semifinalen taper Stabæk 7-8 mot Tiller fra Trondheim etter straffespark.

Etter kampen reiser alle tilbake til Badeland Gjestegård og spiser lunsj. Noen ønsker å slappe av mens andre tar en tur i Totenbadet før vi reiser ut og spiser middag på kvelden.

Søndag har alle fått tid til å restituere seg og det virker som alle ønsker å revansjere tapet i semifinalen. Bronsefinalen spilles på Vardal Idrettspark kl.14:30 mot Stabæk. Og her får jentene fra vestkanten virkelig merke hva jentene fra Rælingen er laget av. Det smeller i hver eneste duell og det virker som om Stabæk ikke skjønner hva som har truffet dem. Vi scorer to tidlige mål i 1.omgang og har relativ god kontroll resten av kampen. Dermed var bronsemedaljen et faktum siden kampen ender 2-0 til oss. Tiller vant for øvrig finalen 6-2 over Skedsmo.

Følg oss!

Grasrota

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift